Skip to content

Solid Explorer 2.0

Welcome to Solid Explorer support forums!

531 results found

  1. add files to sequential copy not working

    steps to reproduce
    1. go to dual pane view
    2. select some big files and copy by clicking on the clipboard Icon in the opposite pane
    3. the Icon changes and now Shows the copy process in %
    4. select more files in the first pane and copy to clipboard
    -> paste is not possible because the Icon is showing the copy process
    so one cannot add more files to do sequentila copy

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)

    You need to minimize current operation to queue a new one. Maximize the status window first, and then tap the down arrow. I will improve this in later updates, since it’s not very intuitive.

  2. Double-fast clicking on "New file" opens two modals to create files

    Same thing with "New directory" button

    I also can click on "New directory" and immediately "New file" then both modal windows are opened(screens)

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  3. FTP garbled problem

    I set up a FTP server via IIS on my computer, it works fine with most of FTP clients, but in Solid Explorer, the Chinese words would become garbled. I hope that you can fix it, it's really a big problem for me.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  4. Image viewer fails on archived images

    When opening a zip archive containing images, Solid Explorer Image Viewer first shows an X on red background for every image contained. Scrolling right and then left again sometimes loads the image properly, sometimes it doesn't work. Seems related to image size, like it tries to load it before it is completely read from the archive, and thus fail.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  5. Unhide hidden folder

    How to unhide hidden folder?

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  6. SFTP issues with newer algorithms

    It seems that SE fails to connect to SFTP servers that only support newer sha2 algorithms.

    The server has the following key exchange algorithms enabled:
    ecdh-sha2 over secp256k1
    diffie-hellman-gex-sha256

    The server has the following data integrity protection algorithms enabled:
    hmac-sha2-256

    SE won't connect to this server unless older sha1 algorithms are added.

    I think maybe it's as simple as updating the Ganymed library that SE uses. Thanks and please let me know if you have any questions.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  7. I have a question about USB OTG plugin. Is it normal behavoir that everytime when i connect a USB device i have to confirm the access (altho

    I have a question about USB OTG plugin.
    Is it normal behavoir that everytime when i connect a USB device i have to confirm the access (althought i marked to remember!)
    Thats a bit annoying .....

    Moto X 2014 with MM NXROM

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  8. Close www.support.solidexplorer.pl

    Why are there two support websites around? Please close the old one.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  9. Long press menu disappears

    This is the main problem for me. When I long press a file to get the copy/paste menu. 9/10 times the copy /paste menu appears and immediately disappears. I have to unselect and long press multiple times for the menu to remain. This is on a nexus 6p. I've been waiting for this to be fixed by ear thinking it must not be a known bug.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  10. Cannot save PDFs to SMB share

    I've setup a connection to an SMB share. All working.

    Can copy files between android device and SMB share mostly.

    My issue occurrs when I try to copy a PDF from device to SMB share. I've attached the error I get.

    It says "access is denied" however, I can copy other files (like JPGs) and I can create new files and folders on the SMB share including to the same folder I have issues with copying PDFs to.

    Can anyone assist?

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  11. Wrong date on files after cut and paste. On Galaxy Tab s2 9.7. Moving files caused them to acquire the current date and no longer have the o

    Wrong date on files after cut and paste.
    On Galaxy Tab s2 9.7. Moving files caused them to acquire the current date and no longer have the original date. This is not correct copy/paste operation.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  12. 6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  13. Problem occured with authentication. Please log in again

    Have Solid explorer on Samsung tablet and Huawei phone. The tablet communicates seamlessly with my Zenbook. However while trying to get a wi fi link with the Huawei, I repeatedly get the message 'A problem occurred with authentication. Please log in again.'
    I log in using my email address. The password is the same I as I used with the Samsung tablet.
    Any suggestions welcome.
    Othewise this app rocks.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  14. After restoring config backup on a new phone, can't access OneDrive shares

    The app continuously shows this message (see attached).
    No login dialogue, no nothing

    Fix, please

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  15. Purchase detection error loop

    I've bought it on Google Play, but now I can't use it.
    Every time I open the app, it says the trial is over, and I should buy the full version. But if I try to buy it again, Google Play will say that I've bought it so I can't buy it again.
    So it kind of stuck on the strange loop: won't let me use because I'm detected not bought yet by the app, and won't let me buy because I've actually already bought it.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  16. Language

    I use android 7. My system language is Turkish. When I try to login my nas device with admin account, it changes to capital letters and it becomes "ADMİN" and I can not login because it doesn't recognise the user name. Same thing happens also with public folder, it tries to see under "PUBLİC" folder. App says "Folder could not be found"

    So as a coclussion app should be able to work in English independently from the system language.

    You can try the scenario and you will see what I mean.

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  17. Solid explorer 2.2.8 crashes

    Solid explore crash when transferring file over 50 MB to a cloud sevies after installing soundcamp

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    1 comment  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  18. Solid explorer 2.2.8 cloud drives

    When useing a mega cloud service it comes up with "bad sessions id" when trying to connect

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    3 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  19. Fingerprint for master password doesn't work after Android Update

    Have had Solid Explorer since the "Half Price" sale and used the free one before that. Worked great till the recent Android Version update to Oreo. I NEVER assigned a "Master Password. PERIOD. Only used the fingerprint. worked flawlessly. After the up date it started asking for my password on cloud storage. Fingerprint does not work, and just as you say, asking for a reset blocks all access ( that you did not have anyway) to the cloud. It also uses the incorrect username - my internet mail username and not my Google account username, ????
    Tried a complete uninstall…

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    0 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
  20. Losing license every time I lose signal, or go in Airplane mode

    I already filed a bug report, sent an email, wrote on Facebook, left a negative review on Google Play but still it seems like the developer doesn't care for my problem, same as he doesn't for a multitude of people on Google Play leaving negative reviews after getting annoyed of being ignored for an app they paid for. So hopefully people here know a workaround.

    I'm a sailor so I often go out of antenna reach for extended periods of time. During that time, Solid Explorer switches back to expired trial mode so it immediately quits.

    Anybody knows how to…

    6 votes
    Vote

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
    You have left! (?) (thinking…)
    2 comments  ·  Problems  ·  Admin →
    How important is this to you?

    We're glad you're here

    Please sign in to leave feedback

    Signed in as (Sign out)
1 2 6 8 10 26 27
  • Don't see your idea?

Solid Explorer 2.0

Categories

Feedback and Knowledge Base